Laminaat

Steeds meer mensen kiezen voor een laminaatvloer. Waar we voorheen vooral zagen dat natuurvloeren enorm populair waren, worden deze inmiddels steeds vaker vervangen door de zogenaamde namaak varianten. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste is de kwaliteit van de laminaatvloer er ontzettend op vooruit gegaan. Vroeger kon je goed zien dat het een goedkope vloer was. Het had tevens niks weg van een traditionele houten vloer. Inmiddels kun je deze twee bijna niet meer van elkaar onderscheiden. Dankzij die luxe uitstraling is de populariteit voor de laminaatvloer ontzettend gestegen. 

Geschikt voor iedere ruimte
Het grootste voordeel van laminaat is dat deze in iedere ruimte geplaatst kan worden. Er zijn zelfs voorbeelden waarbij een gehele trap wordt bekleedt met laminaat. Veel mensen denken dat laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimte. Deze gedachtegang is echter onjuist. Ook in de keuken, hal of badkamer kunnen laminaatvloeren gemakkelijk geplaatst worden. Voor deze ruimtes bestaan er speciale waterbestendige laminaatvloeren. Daarnaast is de vloer ook nog eens enorm hygiënisch. Door de naadloze afwerking kunnen vuil en bacteriën zich minder goed nestelen. Dit is ideaal voor ruimtes waarbij kwaliteit hoog in het vaandel moet staan, denk bijvoorbeeld aan de kinderkamer.

Onderhoudsvrij
Laminaatvloeren hebben weinig onderhoud nodig om hun uitstraling te behouden. Dit in tegenstelling tot houten vloeren. Deze zijn vaak gebaat bij veel onderhoud om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast is de beschermende toplaag ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te maken. Bij vuil of stof is even stofzuigen en dweilen voldoende om de vloer weer te laten glimmen. Er zijn ook speciale laminaatvloeren die dankzij hun toplaag minder stof aantrekken.