PVC Vloeren

Een PVC vloer, makkelijk in onderhoud!

Wie van plan is om binnenkort te verhuizen of zijn eigen huis te verbouwen en daarbij het genot wil ervaren van een mooie en goed gelegde vloer, heeft de keuze uit verschillende materialen. Een klassieke houten vloer is warm, heeft een chique uitstraling en hoeft minder intensief te worden onderhouden dan vaak gedacht. Wie een gemakkelijk te leggen vloer wil, die ook onderhoudsarm is, kan kiezen voor laminaat. Een andere optie is een PVC vloer. PVC kan in diverse tinten en dessins geleverd worden, is onderhoudsarm en bijzonder slijtvast. PVC is een materiaal met veel voordelen. Toch zijn die voordelen nog lang niet bij iedereen goed bekend.

De voordelen
Een PVC vloer bestaat niet uit 100 % kunststof. De onderlaag wordt vaak gemaakt van kurk. Kurk is veerkrachtig en zorgt daarnaast voor een geluiddempende werking. Een goede PVC vloer is uit meerdere lagen opgebouwd en is voorzien van een krasvaste toplaag. Omdat PVC geen vocht opneemt, zeker niet als onder de toplaag ook nog een vochtwerende HDF tussenlaag zit, is een PVC vloer ook bijzonder geschikt om te gebruiken in badkamers en keukens. Regelmatig stof afnemen en eens in de zoveel tijd een sopje is genoeg om uw vloer vele jaren in topconditie te houden. Een van de vele voordelen van PVC boven natuurlijke materialen is het feit dat werkelijk alle dessins en tinten mogelijk zijn. U kunt dus altijd een PVC vloer vinden die naadloos in uw interieur past.

En makkelijk te leggen
Als u gewend bent om kliklaminaat te leggen, dan is het leggen van een PVC vloer een peulenschil. Er zijn diverse manieren om een PVC vloer te leggen, maar vooral PVC met kliksysteem wint snel aan populariteit. Wat bij de keuze voor de juiste vloer wel van cruciaal belang is, is het vinden van een leverancier die maatwerk levert en ook kundige adviezen geeft.