Vinyl

Wat is een vinyl vloer?
Vroeger was de vinyl vloer het goedkope alternatief voor laminaat of tegels. Helaas zag je dit ook wel aan de kwaliteit van deze vloeren, het zag er vaak niet erg mooi uit. Tegenwoordig is de kwaliteit van vinyl vloeren erg verbeterd, waardoor hij makkelijk kan concurreren met andere vloeren. En het fijne is dat het nog steeds een heel betaalbare vloer is. Vinyl vloeren zijn gemaakt van de kunststof polyvinylchloride en is ook wel bekend als de pvc vloer. Vinyl vloeren zijn in veel verschillende prijsklasse te koop. Het verschil in prijs zit hem met name in de toplaag, de bovenste laag die je ziet. Over het algemeen geldt hoe duurder de vloer, hoe beter de kwaliteit van de toplaag is. Een goede vinyl vloer kan wel 20 tot 30 jaar meegaan.

Eindeloze mogelijkheden met de vinyl vloer
Het leuke aan kwantum vinyl vloeren is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De vloer kan in alle kleuren die je maar kan bedenken gelegd worden, zelfs patronen zijn mogelijk. De vloer is leverbaar in banen, stroken en tegels en kan zelfs kamerbreed gelegd worden. Er zijn vinyl vloeren te koop die lijken op een beton vloer (net echt!), Marokkaanse tegeltjes of laminaat. Alleen dan wel een stuk goedkoper en makkelijker schoon te maken!

Voordelen van de vinyl vloer
Zoals gezegd heeft de vinyl vloer een aantal hele fijne voordelen. De vloer heeft namelijk een goedkopere prijs in verhouding tot andere vloersoorten. Ook is de vloer makkelijk schoon te houden. Hij is namelijk egaal waardoor je makkelijk met een dweil kunt schoonmaken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tegelvloer voelt de vinyl vloer warm aan. Er zijn speciale geluiddempende vinyl vloeren te koop en de vloer kan overal gelegd worden, zelfs (in de meeste gevallen) over vloerverwarming. Dankzij het ontbreken van naden en kieren werkt de vloer allergie verlagend. Ook is de vloer kleurecht.

Nadelen van vinyl vloeren
Vinyl vloeren kunnen statische elektriciteit voortbrengen. Dit is makkelijk te voorkomen door de vloer te aarden. Een ander nadeel is dat de vloer moeilijk te verwijderen is, omdat deze meestal gelijmd is. Door de samenstelling van de vloer is deze niet opnieuw te gebruiken en daarnaast komen er giftige stoffen vrij bij verbranding. Een vinyl vloer is dus niet de meest duurzame keuze voor het milieu.

Advies nodig? neem gerust contact met ons op!