Vloeren

Vloeren bepalen de sfeer

Last van keuzestress? Dan zal je het zeker niet gemakkelijk hebben bij de juiste keuze van je vloer. Daarom hebben we enkele puntjes op een rij gezet zodat de beslissing net dat tikkeltje vlotter loopt.

Effect en invloed van een vloer
Leg je een nieuwe vloer in een kleine ruimte? Ga dan voor een vloer met lichte en koele kleuren. Een lichte kleur reflecteert meer licht, waardoor de ruimte ook groter lijkt. Een afrader is om met patronen te werken in kleine ruimtes. In grotere ruimtes is dit geen enkel probleem en mag je gerust ook een donkere tint gebruiken. Lees ook onze vijf tips om je ruimte groter te laten lijken. Afhankelijk van je smaak kan je een vloer laten doorlopen of niet. Zo creëer je een grote eenheid of net verschillende ruimtes.

Vloeren kiezen voor de ruimte
Om een vloer te kiezen moet je je eerst bewust worden van de ruimte. Komt er een nieuwe vloer in de badkamer, keuken of woonkamer? Want de vloerkeuze hangt namelijk sterk af van de ruimte. Voor een keuken of badkamer zal je rekening moeten houden met vloeren die vochtbestendig zijn. Voor een vloer in de woonkamer heb je dan weer een breder gamma.

Vloeren kiezen voor je levensstijl
Je moet niet enkel naar de functie van de ruimte kijken als je een vloer kiest, maar ook wie (of wat) deze ruimte allemaal gaat benutten. Als er kinderen in huis rondlopen dan kies je best voor een vloer die tegen een stootje kan. Weet je dat je niet de grootste schoonmaker bent? Ga dan voor een donkere vloer zodat het vuil minder zichtbaar is.